GOTT NYTT

Publicerad 2013-12-31 16:34:00 i Hemma hos: oss, Inredning,

och så var sista dagen av året tretton här. för att summera året på bästa möjliga sätt så måste jag nog använda mig av ord som fantastiskt och händelserikt.
 
2013 må ha varit ett bra år, men 2014 ska bli fan så mycket bättre.
GOTT NYTT ÅR ALLA
 
 
 
 
 

sneak peak

Publicerad 2013-12-29 20:23:00 i Inredning,

Tanken är att jag och Johan ska hålla i årets nyårsmiddag. Det var längesen vi höll i en middag som innebär så mycket fix och don inför självaste bjudningen. Jag lever i himmelriket av pyssel. Detta är hur våra bordplaceringslappar kommer att se ut. Fördelen med dessa utklippta stjärnor är att de är griffelpapper, vilket innebär att vi till nästa år bara behöver byta gäster, inte namnlappar ;)
 
 
 
 

Ursäkta

Publicerad 2013-12-28 18:10:00 i Inredning, inspiration,

 
 
 
Ursäkta mitt mini uppehåll. Misstänkt magsjuka, jobb, mellandagsrea och planering inför nyår är orsaken till detta.
 
spana in denna ursköna vindsettan i Göteborg 
Alvhem
 

Feliz Navidad

Publicerad 2013-12-24 08:31:00 i

GOD JUL! tar mig en dags ledigt från blogg, så bjuder istället på en egenkomponerad god jul hälsning. Bakgrundsbilden är tagen från vår balkong när vi bodde i de smålänska skogarna. förra årets jul och vinter var betydligt mer vit.

små söta

Publicerad 2013-12-23 08:49:00 i Bröllop, Hemma hos: oss, Inredning,

dessa älskvärda små söta flaskor hittade vi på TGR i Köpenhamn, personalen i butiken blev något förvånade när vi frågade om dem hade 60st likadana flaskor på lagret. visst hade dem det. Tanken är alltså att dessa små flaskor ska vara en del av bordsdeorationen till vårt bröllop (därav kravet på antalet). Innan det är dags för bröllop så får några agera juldekoration.
GOD LILLE-JUL
 
 
 

lördagsmys

Publicerad 2013-12-21 16:46:00 i Hemma hos: oss, Inredning,

idag vankas det restaurangbesök i goda vänners sällskap, ska bli otroligt mysigt att träffa mina vänner i allt jul kaus. bara ett par dagar kvar till julafton, så får bjuda på lite julfint från vår lilla lya. God helg! (med dubbel betydelse)
 
 
 

julgott

Publicerad 2013-12-19 21:02:03 i Inredning,

vi har som nämnts tidigare haft glögg på jäsning ett tag nu. i helgen smakade vi den, den är precis så som glögg skall vara, helt perfekt. & idag har vi bakat oss lite julgodis, rocky road och snickers. mums
 
 
 
 
 

idag

Publicerad 2013-12-18 09:39:00 i Hemma hos: oss, Inredning,

idag var tanken att vi ska bege oss till Köpenhamn och Tivoli. jag har bara hört gott om Köpenhamn och Tivolis juldekorationer, som tydligen ska vara väldigt vackra. I övrigt ska det också bli trevligt med lite shopping, öl och god mat.
 
 

listan lång

Publicerad 2013-12-17 09:27:00 i Inredning, inspiration,

Nu när vi har bott in oss i lägenheten lite, så börjar man inse allt mer och mer hur man vill ha det, vad man behöver och vad som passar bäst i just denna lägenhet. Nästa, högt prioriterade inköp av möbel lär bli Tv bänk. Listan är dock lång och innehåller lite av var men man måste ju börja i någon ände.
 
innan vi flyttade till Växjö så hade vi en Tv bänk som satt på väggen. egentligen var det två 60x40x40 köksskåp, men det fungerade någorlunda även som TV bänk. av någon anledning tröttnade vi och slängde dessa skåp. Nu kan jag inget annat än önska att vi faktisk behöll dem. Vill åter igen ha en "svävande" bänk, den stora frågan är nog om jag kan övertyga och övertala sambon till detta.
 
 

julen är här

Publicerad 2013-12-16 08:42:00 i Inredning,

igår var vi som sagt ute i skogen för att hugga oss en gran. Väl inne i vardagsrummet var granen enorm, lite sned och något krokig. men visst är den lite charmig.  
 
mobilbilder
 

3

Publicerad 2013-12-15 16:15:00 i Hemma hos: oss, Inredning,

trevlig tredje allihop. Idag har vi haft en riktig härlig och mysig adventsdag med granhuggning och gran pyntning.
 

lilla mr

Publicerad 2013-12-14 08:52:00 i Hemma hos: oss, Inredning,

så då har lilla Mr Howard anlänt. Äntligen har soffgruppen blivit fulländad, känns mycket ovant och fåtöljen var något större än väntat men vi vänjer oss förhoppningsvis så småningom. Har inte riktigt hittat en bra placering för fåtöljen ännu. Hade förbestämt en specifik plats ungefär i samband med att vi flyttade till just denna lägenhet, nu är jag inte så övertygad, vi får helt enkelt se.
 
 
 
 
 
 

Gran

Publicerad 2013-12-13 08:26:00 i Inredning,

Johanna skriver i sin blogg om hur mycket hon älskar dessa granar i trä som hennes far gjort efter hennes design. kan inte annat än hålla med, de är jättesöta men bär också på ett elegant och stilfullt utseende. Me Like
 
 
 
 
 
 
 
 

Galia Lahav

Publicerad 2013-12-11 08:26:00 i Bröllop, inspiration,

jag må kanske redan ha köpt min drömklänning till mitt drömbröllop. men att njuta av Galia Lahavs Underbara designklänningar kan man minsann göra ändå. Luta er tillbaka, NJUT & låt er inspireras. jag säger bara WOW.
click on the Picture to find out more about the dress
 
 
 
 

thing things

Publicerad 2013-12-10 21:46:04 i Inredning,

några av årets skönaste prylar. Bara ÄLSKAR väskorna från House Doctor med bland annat schysta, tryckta citat som; "Touch me please" på ett fodral åt ipaden. Sen bör vi inte glömma allt vackert i diamant format (som nummer 13, järndiamanten från Annaleena.se) eller den folkkära washi tejpen (moltazdesignshop.se). Glöm inte heller favoriterna från Granit, griffelfärg är enligt min åsikt ett "Absolut måste!"
 
 
 
 
.
 
 
 
 

annan färg

Publicerad 2013-12-09 15:02:00 i Inredning, inspiration,

kanske är inte julen längre röd, grön, murrig och mörk. ser allt mer antydan till att andra färger tar sig in. plötsligt ökar försäljningssiffrorna för den vita (&rosa) julgranen, och folket vill börja pynta modernt.
Eller, så har det i alla år funnits glimtar av andra fantastiska färger som försöker ersätt och förnya men som aldrig riktigt når fram. jag menar, vad vore egentligen julen utan rött, grönt, murrigt och mörkt?
 
Jag hade iaf inte kunnat tänka mig en annan färg är grön på min gran. Det är å andra sidan väldigt fint med dekoration i andra förnyade färger, tycker jag
DIY med Femina

2:a

Publicerad 2013-12-08 13:01:00 i Inredning,

andra advent och jag har köpt mig en andra advents present. japp! en guldig iphone 5s. Det var dags att förnya sig och en elegant guldig telefon fick det bli. & ack så enkelt det är att byta telefon när man kan använda sig av icloude och med en enkel knapptryckning få överfört allt bra man hade på sin tidigare lur. mitt tips till alla där ute som funderar på att byta telefon från en till en annan. Har du tidigare haft en apple, fortsätt med det :)

underbara årstid

Publicerad 2013-12-07 10:46:00 i Inredning, inspiration,

den svenska vintern är väll inte mycket mer än endast kalla och starka vindar. Håller man sig å andra sidan inomhus så kan man njuta något otroligt mycket. Tror att julen bringar fram pyssel-, bak- och fix- personen inom oss alla. Här hemma står bland annat glögg på jäsning, vilket ger ifrån sig en underbar doft som fyller hela hemmet med en fantastisk julkänsla.
foto: Wottkjær och Kattrup via femina

färgalternativ

Publicerad 2013-12-06 09:04:00 i Bröllop,

precis som korall så är peach/persika också en väldigt fräsch och härlig färg att använda som accentfärg till ett bröllop.
För övrigt så är jag också stormförtjust i dessa pompoms på första bilden, fantastiskt dekorativt
 
inspiration från weddingsbylilly

underbara mjuka

Publicerad 2013-12-05 19:23:00 i Inredning,

många av dagens moderna stolar verkar i huvudsak skapats för utseendets skull, förstå mig rätt, jag Älskar dessa fantastiska stolar som eames kollektionen från VITRA, stålstolen av Xavier Pauchard eller klassikern Sjuan av Arne Jacobsen. Men alla dessa vackra fantastiska stolar har en gemensam nämnare och det är "träsmak i röven". dem är med andra ord inte gjorda för flera timmars sittning helt enkelt. Det är här det långhåriga fårskinnet kommer in.
Anna-Malin, Helt Enkelt, Sköna Hem

julpynt

Publicerad 2013-12-04 13:20:00 i Inredning,

20 dagar kvar till julafton, vilket i mitt fall visserligen betyder jobb men alla dessa dagar innan julafton innebär massor med julpyssel, glögg och god mat. härligt!
i helgen gjorde jag mitt egna glittriga julpynt. en kotte plockad i skogen, silvrig färg och en jäkla massa glitter och detta blev resultatet. av pinnar och snöre gjorde jag en julstjärna.
 
 
 
 

det är detaljen som gör det

Publicerad 2013-12-04 07:24:00 i Hemma hos: oss, Inredning,

färg förgyller allt.
har tidigare nämnt den fina fyndade glasflaskan, tror jag hittade den för endast 15 sek på varuförmedlingen i Ängelholm, man tackar. Nu har jag funnit en fin placering åt denna fina lilla flaska. Är hel nöjd, vad säger ni?

udda par

Publicerad 2013-12-03 10:40:18 i Inredning,

jag personligen har en svaghet i ett enhetligt uttryck vilket många gånger är en enorm nackdel. framförallt då det idag är otroligt modernt att matcha udda föremål. jag tycker det är otroligt vackert och uttrycksfullt men måste själv försöka lära mig att uppskatta det vackra i det "röriga".
 
sängbord kan vara ett perfekt exempel på ett icke enhetligt uttryck. sängbord behöver inte heller vara vad som vore självklart, jag menar, ett sängbord behöver inte vara ett sängbord.
 
bilderna kommer från Alvhem Mäkleri & Interiör
 

TS

Publicerad 2013-12-02 08:36:00 i Inredning,

 
 
Så lätt men också så rätt.
Älskar Therese Sennerholts prints. Urban Walk är väll den som fått störst publik just nu men jag har personligen funnit en hel massa andra favoriter.
"madly in bed 1"
"yes" 
"LYM"
 

första advent

Publicerad 2013-12-01 10:30:00 i Inredning,

när vi var i Ullared förra veckan så svängde vi inom Panduros outlet. Där fann jag dessa urfina vingar som jag sen, med hjälp av ståltråd satte fast på blockljus. tillsammans med ett avlångt, vitt adventsfat från Åhlens och siffror i silver så tyckte iaf jag att det blev riktigt fint och dekorativt
 
 

Om

Min profilbild

Linn Segge

Utbildad Inredare och butikskommunikatör med ett enormt intresse för inredning och prylar. Delar mitt liv med en seglande kock och efter tio år sida vid sida blev vi i somras äntligen man och hustru. - Låt er inspireras. Vid eventuella frågor eller andra ärenden kontakta mig gärna via min mail; [email protected]

Follow on Bloglovin

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela