kvistkrans

Publicerad 2013-11-28 14:59:00 i Inredning,

min lilla kvistkrans fick sig två små hjärtan i ståltråd. nu hänger den fint på ytterdörren för att göra det den gör bäst, vara dekorativ (& i detta fall, agera välkomnande) Innan jag spikade hål i dörren för att hänga upp min hemmagjorda krans så fick den vara modell för en dag. Här har ni slutresultatet av min jul fina dörrkrans.
 
 
 

Projekt bord

Publicerad 2013-11-27 09:43:00 i Inredning,

efter lite slit med att hitta och släpa hem delar av vårt framtida bord, så startade vi projektet i garaget igår. allt trä måste få torka en tid men vi lyckades iaf såga till en del längder. nästa steg i projektet får bli att hyvla ner några av plankorna till en perfekt storlek.
 
 

gurkburk

Publicerad 2013-11-26 10:04:00 i Inredning,

ett dekorativt sätt att förvara diverse smått. Johan är en alltiallo samlare vilket ibland kan vara ett stort plus då man plötsligt kan hitta något fint i ett större antal. här förvarar vi samlingen av tändsticksaskar. i den andra lägger vi mynt som ska gå till bröllopet.
 

Projekt bord

Publicerad 2013-11-25 12:35:00 i Inredning,

Jag och johan har bestämt oss för att testa oss fram till att bygga vårt egna matbord, då får man ju det trots allt precis så som man själv vill ha det. Man behöver dessutom inte lägga massa pengar eller kraft på det Och så blir det väldigt personligt på kuppen. Om vi kommer lyckas får framtiden avgöra men det ska bli kul att sätta tänderna i denna utmaning. faktum är att vi redan igår  fann lite material för projeket. Japp! Vi hittade gamla plankor på stranden. Såna plankor som är sådär skönt naturligt slitna.
 
såhär kan det se ut om man bygger ett bord av gamla golvplank.
inspiration och bild är från L U N D A G Å R D
Ett annat alternativ är att bygga ihop ett bord med hjälp av drivved. Detta bord är ursnyggt!!
Läs mer om hur det är gjort på Malins fina och inspirerande blogg Joyforhome
 
 

färgalternativ

Publicerad 2013-11-22 12:52:00 i Bröllop,

funderar lite smått på olika färgalternativ till vår bröllopsdag. är redan ganska säker på vad jag vill ha (och tror mig veta att Johan vill det samma) trots detta så tycker jag att det finns goda skäl till att kika på vilka andra färgalternativ man kan finna och låta sig inspireras av.
 
korall är en mycket uppfriskande och härlig färg som hade fungerat alldeles utmärkt till ett sommarbröllop, visst?
Pictures from weddingbylilly.com

Mr R

Publicerad 2013-11-21 15:00:00 i Hemma hos: oss, Inredning,

en glimt av vårat hem och vår älskade Howard soffa (the one and only) nu när Johan åter är på svensk mark så ska vi passa på att köpa oss själva en Howard fåtölj för att äntligen få vår efterlängtade soffgrupp fulländad. japp!
 
 
 

nummer tre

Publicerad 2013-11-20 15:55:00 i Hemma hos: oss, Inredning,

här skymtas delar av fynd tre som är fyndat på Fyndet i Ängelholm. korgen som jag tidigare nämnts som fynd två pryder nu mitt vardagsrum genom att bära upp överblivna kuddar såhär fin fint. sideboardet som också syns i bild är sådär fantastiskt slitet och vackert och gör ett alldeles utmärkt jobb i att även det pryda mitt vardagsrum.
 
 

ARC of Scandinavia

Publicerad 2013-11-19 16:39:00 i Inredning,

Hemtex nya kollektion ARC of Scandinavia är en både marint och alpint inspirerad kollektion, såklart föll jag direkt för den marint inspirerade delen av kollektionen.
förutom det självklara (det grafiska utseendet) så älskar jag detaljerna i dessa stilfulla textiler och sängkläderna. Ett fantastiskt lyft för Hemtex och dess kollektioner.
 
 
 

soon enough

Publicerad 2013-11-15 21:19:48 i Inredning,

 
1.fuskpälspläd 2.stickat kuddfodral 3.juldekoration 4.linnekuddfodral 5.förvaringskorg 6.2-pack förvaringskorgar
1.paljettkuddfodral2.filtat kuddfodral 3.juldekoration 4.strasskuddfodral 5.paljettkuddfodral 6.ljus 7.ljusstake
 
källa: H&M HOME

jag ska måla hela världen....

Publicerad 2013-11-13 16:56:00 i Bröllop,

tänker mig att mina fötter ska få vara en egen liten accessoar på dagen D. tänk va dekorativt ett par högljudda skor kan vara i kombination med en vit lång klänning. frågan är bara vilken färg som ska få pryda mina fötter. lutar åt blå eller röd alternativt något helt otippat som silver och paletter (bling)
 
de vackra bröllopsbilderna: dayfotografi
skor: brandos, nelly, zalando, laredoute
 
 
 

#2

Publicerad 2013-11-12 11:08:00 i Hemma hos: oss, Inredning,

för en vecka sedan så var jag tillsammans med en vän på fyndet här i Ängelholm, här kommer alltså fynd nummer två. en gammal klassisk lövkorg i metall. betydligt mer vackert med något använt och slitet i jämförelse med de helt nya liknande korgarna som man kan hitta i butik.
 

fördelen med höst

Publicerad 2013-11-11 15:19:56 i Inredning,

fixat ihop en liten krans av grenar, så enkelt och ändå så dekorativt. morgondagens promenad får bli ett ypperligt tillfälle att fylla på förrådet av böj-vänliga grenar så att kransen kan få sig ett mer massivt utseende. fram tills dess får den agera ljusdekoration. Ganska trevligt det också då just ljus har en fantastisk förmåga att öka mysfaktorn i ett hem och kransen bidrar till att jag vill tända de där ljusen, trevligt.
 
 

härlig höst

Publicerad 2013-11-10 16:13:08 i Inredning,

grattis på farsdag till alla faror.
 
tidsoptimist som man är (ibland) så fick jag för mig att en promenad, fixa "höstbukett" och göra vid mig (samt ett blogg inlägg) skulle hinnas med efter jobb och innan farsdagsfirande klockan fem. Inte riktigt, så nu är jag sen.
 

en färgklick i vardagen.

Publicerad 2013-11-09 12:56:23 i Inredning,

denna fina målning är gjord av en liten och väldigt begåvad Emilia. i övrigt så måste jag säga att jag kan tycka det är väldigt vackert med en oväntad färgklick i ett enfärgat hem (som hem idag ofta är) Färg är ju trots allt väldigt uppfriskande och glatt.
Farsdag present av Emilia 3år

kanske en idé

Publicerad 2013-11-06 23:09:00 i Bröllop,

nu har jag äntligen pysslat ihop inbjudningarna och festprogrammen. Ett projekt som snabbt var över, så länge man har en färdig bild av vad man är ute efter så behöver det minsann inte vara så krävande. jag är i alla fall hel nöjd. Johan verkade också gilla den övergripande idén, får se vad vi båda tycker och känner när vi väl ska slicka frimärken till dessa godingar.
 
ett förslag på festprogram och inbjudan.
det är något i denna stil jag tänker mig inbjudningarna. väldigt enkel men ändå lite (mer än så) tanke och jobb bakom. hoppas bara att vi även om ett par månader känner oss nöjda med denna design. observera att texten inte är något att bry sig om.
för att få ett genomgående "tema" så kan jag tänka mig att ett festprogram i denna stil hade passat alldeles utmärkt. på den lilla vita lappen ska namnet på ägaren av programmet och stolen stå, lite "allt i ett" tänk, ENKELT !

fler fynd

Publicerad 2013-11-05 19:15:00 i Inredning,

trots enligt min mening bristande loppis och fyndbutiker i närheten av Ängelholm så lyckades jag idag hitta ett flertal fynd på just Fyndet i Ängelholm, tro det eller ej. hade kunnat spendera hela kvällen i denna stora och helt underbara butik, hade nog också kunnat spendera en hel lön där dock. Som tur är så har man en spärr. hittade bland annat denna super fina ask/box. den har inte hunnit finna sig en plats i hemmet, men det kommer.
 
underbara älskade
 
 
 
 

bröllopsinbjudan

Publicerad 2013-11-04 22:32:00 i Bröllop, Inredning,

en ganska effektiv ledig dag närma sig nu sitt slut (då det börjat klia i ögonen). tänkte mig dock att jag skulle haft kommit längre med pysslandet till inbjudningarna, så blev det tyvärr inte. har gjort inköp av papper och band samt tagit fram två förslag via Photoshop, det är allt.
 
en tanke som slog mig medan jag stod och lagade mat var att min bristande kunskap kring just mat är skrämmande, dels då jag spenderade ungefär två år av min gymnasieutbildning i storkök men också för att jag delar mitt liv med en kock. jag kände mig på en nivå ganska proffsig när jag stod i köket och skulle mixa ihop en mumsig fläskfilégryta (lite mindre proffsig dock när jag kämpade med att putsa köttet med en vanlig och dessutom relativt liten och slö kökskniv) resultatet blev fruktansvärt och äckligt.
 
 
 
 

pyssel

Publicerad 2013-11-03 19:42:00 i Hemma hos: oss, Inredning,

i morgon är jag äntligen ledig, då tänkte jag ta mig in till centrum och en söt liten scrapbooking butik för att finna inspiration till bröllopsinbjudningarna. tänkte även köpa hem lite smått för att sedan ägna dagen åt att klippa och klistra ihop lite olika förslag. resultatet/resultaten kommer hjälpa mig att sälja mina idéer för herr blivande.
 
först, bilder

dekoration

Publicerad 2013-11-02 13:51:41 i Bröllop,

sitter och väntar på att andra arbetspasset för dagen ska påbörjas. under tiden så söker jag ju givetvis inspiration till nästa års drömbröllop. som nämnts tidigare så ska vi ju befinna oss utomhus under själva ceremonin och ett av "svårigheterna" med detta är hur man på vigselplatsen ska kunna förtydliga för gästerna att det är vid denna plats som vigseln kommer att ske. Att strö ut tusentals rosenblad känns inte rimligt i kombination med vad den svenska sommaren plötsligt kan överraska med för väder.
 
i all sin enkelhet så kan ju faktiskt en liten och diskret dekoration som denna vara alldeles lagom och tillräcklig.
tack för inspirationen Hell and Glory
 

första delen av ett kapitel

Publicerad 2013-11-01 20:58:51 i Bröllop,

Om ett år är jag alltså fru Johan E.G.
Såhär startade vår gemensamma resa till dagen idag;
Johan är min tonårskärlek, man hade kunnat sammanfatta vår första tid med både "kärlek vid första ögonkastet" och "kärlek börjar alltid med bråk". Första gången vi möttes var också första dagen på gymnasiet. vid dagens slut så hamnade vi tätt intill varandra på en välpackad stadsbussen som skulle ta oss från skolan till knutpunkten i Helsingborg. Tur var väll det vill jag nog säga, för av någon anledning så gav denna oberäknade närhet mig känslan av att jag en dag ville vara en del av denna pojkens liv. Då endast ynka 16 år gamla, båda två.
En termin senare (efter mycket flirtande med varandra) så började vi plötsligt en dag bråka som hund och katt. två personligheter med både starka åsikter och starka viljor resulterade i att jag ärligt idag kan erkänna att jag faktiskt avskydde, nästan hatade denna irriterande person. Några månader senare kunde vi inte hålla händerna ifrån varandra och första dagen som par närmade sig med stormsteg.
 
tack för lånet Sara dayfotografi.se
 

Om

Min profilbild

Linn Segge

Utbildad Inredare och butikskommunikatör med ett enormt intresse för inredning och prylar. Delar mitt liv med en seglande kock och efter tio år sida vid sida blev vi i somras äntligen man och hustru. - Låt er inspireras. Vid eventuella frågor eller andra ärenden kontakta mig gärna via min mail; [email protected]

Follow on Bloglovin

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela