stolar

Publicerad 2014-02-23 07:57:00 i Inredning,

till ett snyggt matbord (som vi förhoppningsvis har hos oss snart) så krävs ju snygga matstolar. Här kommer mina favoriter som jag anser hade matchat detta massiva träbord.
 
källa: IKEA, Trademax, Rum21

Stadshem

Publicerad 2014-02-22 09:13:00 i Inredning, inspiration,

skön inspiration från stadshem. Här är en lägenhet på Kastellgatan i Göteborg
Kan man annat än att Älska detta välskapta hem? En fantastisk kombination av nytt och gammalt, mörkt och ljust samt mjukt och hårt. LOVE

Thank god it´s friday

Publicerad 2014-02-21 14:53:00 i Hemma hos: oss, Inredning,

äntligen fredag och dessutom en ledig sådan. Om en vecka är min blivande hemma igen, tyvärr bara för att vända i dörren och ge sig av på nya äventyr men vad vore drömmar om man inte kunde följa dem (?) -Glad för din skulle Älsk

Renovering

Publicerad 2014-02-19 15:54:21 i Inredning,

Ni som följt mig sedan start har kanske lagt märke till en del ändringar i bloggens utseende. Har de senaste dagarna bland annat (när tiden funnits till) satt ihop en ny logo, som nu äntligen är på plats. Den känns mer Jag måste jag säga. Det har även skett en del andra ändringar och då jag fortfarande anser mig vara ny i denna värld så tar det lite tid att läsa på och lära sig om hur man ska gå till väga vid ändringar av det visuella.
 
så ursäkta det korta avbrottet i bloggandet, ska trots inspirationstorka försöka att blogga lite oftare.
 

snart

Publicerad 2014-02-16 12:45:00 i Inredning, inspiration,

Längtar ofantligt mycket till när det är dags för oss att spika ihop vårt matbord. All drivved (plankor som vi fann i hamnen och på stranden) som vi släpat hem står nu i lägenheten, dels på torkning men också för att vi skulle ta reda på om någon av plankorna luktade illa. Allt material är luktfritt och mer eller mindre snustorrt så nu snart (förutsatt att Johan är hemma) ska vi spika ihop vårt efterlängtade matbord som kommer försköna hela hemmet. LÄNGTAR! tills dess så får jag ju visa andras fina, personliga och helt underbara matbord.
 
 
 

happy valentines day

Publicerad 2014-02-14 13:35:00 i Hemma hos: oss, Inredning,

Vad lite som krävs för att man ska känna sig älskad och uppskattad. Fick igår en fin liten present av mamma, två ljusstakar som är super söta. & idag fick jag en bukett av min seglande andra hälft. Nästan så att jag skäms över att inte jag tänkt tanken om att ge något litet till alla de människor som jag älskar. Tanken har ju tyvärr inte slått mig ens då Johan inte är hemma och jag dessutom jobbar 14.30-21.30 idag. Får väll helt enkelt satsa på att bli en bättre människa till nästa år. Tack Johan och mamma för de fina gåvorna, det värmde i mitt lilla hjärta.
& glad Alla hjärtans dag till alla underbara människor där ute.
 

en del av mig, Två

Publicerad 2014-02-13 13:45:12 i Inredning, portfolio,

Precis som mitt förra portfolio inlägg så är även detta ett projekt från skoltiden. Vi skulle skapa oss ett helt hem åt en specifik familj och enligt deras behov och önskemål. Just denna gång har jag valt att enbart gå in på ett av fem rum. Här vill jag presentera mitt inredningsförslag åt Ebba och Mortens Villa Ljunghusen i Rydebäck, Skåne.

I Morten och Ebbas sällskapsrum har jag skapat en yta för familjens stora umgänge. Två stora soffor och två fåtöljer ramar in en trevlig sällskapsyta. De många sittmöjligheterna och valet av placering både uppmuntrar och bjuder in till härliga samtal och längre sittningar. I rummet finns ytterligare två fåtöljer som skapar en lite läshörna, ett större skåp för all sorts förvaring och en stor öppen spis som framhäver en mysig atmosfär.

arbetsrums inspiration

Publicerad 2014-02-12 17:25:00 i Inredning, inspiration,

som nämnts tidigare (steg ett) så går vi i tankar om att förändra vårt extrarum/arbetsrum/alltiallo rum, ja kärt barn har många namn som ni vet. skämt åsido. Jag vill skapa ett rum med en bra arbetsplats, mycket förvaring, bra belysning samt att rummet lätt ska gå att använda till annat om behoven förändras. Vill alltså till exempel ha en förvaringslösning som kan fungera oavsett om rummet används som arbetsrum, barnrum eller gästrum. Då arbetsrum är vad vi är i behov av idag så är det det jag söker inspiration kring. Man kan aldrig finna en komplett lösning som matschar just en individs behov men man måste också börja i någon ände.
dessa inspirationsbilder är funna hos Alvhem Mäkleri
 

bröllopsmässa

Publicerad 2014-02-10 12:46:08 i Bröllop, Hemma hos: oss, Inredning,

Var på bröllopsmässa i helgen. Väl där så insåg jag hur mycket vi faktiskt redan är klara med. Så egentligen så var det inte så mycket som intresserade mig. Visst, även om vi inte valt vad vår tårta ska innehålla eller hur den ska se ut, så har vi åtminstone klart för oss vem som ska göra den. Samma gäller catering. Oavsett så var Bröllopsmässan på sitt sätt ändå underhållande, de bjöd på bröllopsshow som ordagrant levererade. Detta tjocka bröllopsmagasin fick man, tänkte ta mig en lugn stund för att djupdyka i allt fint och inspirerande.

mustig pläd

Publicerad 2014-02-09 09:33:00 i Hemma hos: oss, Inredning,

var en vända på IKEA i veckan. Hittade denna utelämnade men fina pläd på fyndavdelningen. För endast 95 kr så tycker jag minsann att jag gjorde ett bra klipp. Man kan ju trots allt aldrig få för mycket av verken plädar eller dekorationskuddar. Skönt att kunna variera sig.
 
 

vimplar av väv

Publicerad 2014-02-06 12:58:00 i Hemma hos: oss, Inredning,

dessa fina vimplar har jag sytt ihop med hjälp av väv ("säckväv") och hampasnöre. Även detta är tänkt som dekoration till bröllopet. Men medan vi väntar på att dagen "D" kommer så kan de gott få dekorera vårt hem sålänge

I'm blue

Publicerad 2014-02-05 22:22:00 i Bröllop, inspiration,

 
Bara älskar denna "looken", precis såhär tänker jag mig. Den här fantastiska kontrasten gör mig alldeles varm i hjärtat. Nu försöker jag finna de där drömskorna. De ska ju såklart vara i rätt kulör, helst med ett ankelband och med rätt höjd, inte för låga och inte för höga. Inte alls så många krav inte. Wish me luck
 

bokstavsbanner och pom poms

Publicerad 2014-02-03 17:17:00 i Bröllop, Hemma hos: oss, Inredning,

nuså, nu har de små kommit.  Trots att detta är tänkt som bröllopsdekoration till sommaren så kan jag ju åter igen inte hålla fingrarna i styr. Man måste ju känna, klämma å skåda lite innan "the big day" är här. jodå minsann. är iaf mycket nöjd med allt som vi beställt, kommer bli så fantastiskt fint :) Lycka.
Observera att bokstavsbannern mest troligt kommer innefatta en helt annan text, detta är endast ett exempel.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Om

Min profilbild

Linn Segge

Utbildad Inredare och butikskommunikatör med ett enormt intresse för inredning och prylar. Delar mitt liv med en seglande kock och efter tio år sida vid sida blev vi i somras äntligen man och hustru. - Låt er inspireras. Vid eventuella frågor eller andra ärenden kontakta mig gärna via min mail; [email protected]

Follow on Bloglovin

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela