fynd

Publicerad 2013-10-31 17:55:00 i Inredning,

det fantastiska i det enskilda loppisfyndet. i kombination med föremål från iems så hittade denna lilla flaska verkligen sin plats bland mina ting.
 
i all världens vackra och fantastiska inredning så insåg jag just att bröllops inlägg har hamnat lite i skymundan av allt detta vackra som vi tillför i våra hem. jag ska försöka skärpa till mig, med både den verkliga planeringen och inläggen. ett datum är trots allt satt, utan gäster och tanke bakom så är risken att bröllopet inte riktigt blir enligt mina önskemål.
 
 
 

Lite inspiration

Publicerad 2013-10-30 10:20:00 i Inredning,

 
 
Som ni vet är jag helt grön i denna enorma blogg värld. Men för att finna min inspiration så följer jag bland annat Hanna Ahlins blogg. Hanna var min kicker under nollningsveckan i början av min utbildning. Under tiden då jag fortfarande var student så läste och kikade jag på Hannas examensarbete och det var väll egentligen där jag insåg vilken begåvad kvinna detta är. Har även Hanna på Facebook så har fått möjligheten att ta del av "inside information" gällande hennes resa och karriär. Med andra ord, en väldigt inspirerande person att följa.
 
Hur som haver, här kommer några bilder lånade från hennes blogg och hem
 
 

todays wishlist

Publicerad 2013-10-29 22:08:00 i Inredning,

 
efter en eftermiddag spenderad på Väla Center så har jag lyckats dra till mig en mäktig önskelista, vi får dock börja i en ände och här hittar ni dessa fantastiska små attiraljerna som befinner sig under kategorin most wanted.
1. taklampa med kopparsockel från Åhléns
2. kuddfodral i 100% bomull från House Doctor
3. kuddfodral i 100% bomull från House Doctor
4. kudde i 100% bomull från Åhléns
5. ljus i olika fantastiska dofter från Granit
6. pläd i ull från Lexington
7. korg i koppar från Granit
8. vitt och brunmönstrat renskinn från Åhléns

siffror och bokstäver

Publicerad 2013-10-29 11:22:00 i Inredning,

idag på promenad blev det så väldigt uppenbart vilka krafter moder natur ligger inne med, en storm som Simone (och/eller Gudrun) fäller hela träd med allt inkluderat, nu ligger många, långa rötter blottade på markytan.

 
nu till lite inspiration. bokstäver, ord och siffror, carpe diem må kanske vara på väg att avta som modeikon i hemmet men övriga varianter av ord och bokstäver lär med stor sannolikhet krampaktigt hålla sig kvar ett tag till.
 

 

Lägger locket på

Publicerad 2013-10-27 11:18:00 i Inredning,

 
 
 
idag har jag suttit och försöka förstå mig på villkor och regler för lånade bilder, då jag inte ännu känner mig trygg i mina kunskaper kring ämnet så har jag tillsvidare valt att plocka bort alla lånade bilder. Vill inte riskera att anklagas för stöld, därför avvaktar jag med bilder tills jag fått mer kött på benen och kan skilja på rätt och fel kring lånade bilder. Otroligt tråkigt med en bildlös blogg men så får det bli just nu, tyvärr.
 
 

det vackra i det naturliga

Publicerad 2013-10-26 12:59:00 i Inredning,

Lördag alltså. Efter en helmysig eftermiddagsfika med delar av "änglatöserna" (som vi så fint kallar oss själva) så är det snart dags för middag och "amatör" konsert med familjen. Ska tydligen vara ett lokalt, enligt min pappa grymt rockband som spelar live ikväll. Vi får helt enkelt öppna våra sinnen och sen hoppas på att dela denne passion med honom.
 
 
  
 
 

Att rama in något av betydelse

Publicerad 2013-10-25 15:46:00 i Hemma hos: oss, Inredning,

Tavlor i all sin enkelhet är så väldigt tacksamt. Med förhållandevis enkla medel kan man förvandla vilken vägg eller yta som helst till något attraktivt och vackert. Gör din tavelvägg till något personligt med blandade motiv och texter som du känner någon form av anknytning till. Eller gör din egendesignade texttavla med specifika ord som du relaterar till dig/ditt liv eller någon du älskar, fin fint tips på en personlig present till någon du bryr dig om.

Då många av fotografierna i våra datorer är på havet och annat som tillkommer med livet på det, så är det inte särskilt märkligt att dessa bilder också hamnar som dekoration på väggarna. Älskar dock andra bilden från vänster allra mest. Texten lyder: "only the best men can go to sea. Only the best girl can be with the best man". Denna text har jag klistrat ihop med en bild av ett ankare, detta ankare har både jag och Johan tatuerat på våra fötter. Mannen i mitt liv.
 
 
 
 

En bit på väg

Publicerad 2013-10-24 14:04:00 i Bröllop,

och bröllopsplaneraren är i full gång. Trots att min blivande man befinner sig på en båt mitt ute på havet så gör vi vad vi kan båda två på avstånd från varandra. Låtval är i full gång, det är nämligen så att vi ska ha ett utomhus bröllop (med förhoppningar om att det verken regnar eller blåser), med ett utomhus (dessutom borgerligt) bröllop så är en låt till brudmarschen inte given, det är alltså en av det punkter som vi koncentrerar oss på just nu, samt låtval till bröllopsvalsen. Tro det eller ej, men efter nio år, sida vid sida så har vi ingen låt som vi kan kalla vår egen. Därav problematiken med att hitta de perfekta låtarna.
 
 
 
 

höst mys inspiration.

Publicerad 2013-10-23 13:17:00 i Inredning,

sitter och låter mig inspireras av möbelhuset/johan tibergs (visserligen begränsade) stage bilder. för att föra in hösten i hemmet så vore det fantastiskt vackert att vara ägare av en eller flera renskinn. dämpade färger och i övrigt naturliga material är också enligt min mening väldigt höstigt. så önskelins topp tre just nu är renskinn, en vintage matta och ett stort matbord i rustik, gammal klang.
 
 
 
 
 
 

uppdatering av portfolio.

Publicerad 2013-10-22 14:51:23 i Inredning,

letar febrilt efter min digitala portfolio som jag satte ihop och skrev ut inför en intervju med IKEA och dess traineetjänst. Nu vill jag förändra portfolion en aning, mest som en uppdatering. tyvärr har jag ännu inte hittat den, förhoppningsvis finns den i tryggt förvar på Johans dator.

 
Med eller utan portfolio, så tänkte jag dela med mig lite av några av mina tidigare projekt, vad som är värt att nämna är att samtliga bilder är utdrag från skissprogrammet Sketchup.
 
 
 
 
dessa tre bilder växte fram under kursen Inredning 2. uppdraget gick ut på att komma med förslag på inredning till den utvalda familjen, anpassat till deras behov.
 
 
 
 

ringen för mig

Publicerad 2013-10-21 19:01:00 i Bröllop,

att välja vigselring var inte lika enkelt som jag tänkte mig. Har alltid haft en viss bild av hur jag vill att den ska se ut, men nu är jag inte lika säker längre på vad jag vill ha. Utbudet är enormt och jag känner mig alldeles vilsen. Vad som gör det hela lite extra problematiskt är att jag även ska ha/vill ha en ny förlovningsring. Den jag har idag är mer än sex år gammal, rundad och i rött guld (en typiskt och enkel ring) tänker mig att jag vill ha ringarna i vitt guld och inte så rundad, därav byte av förlovningsring.
 
 

Favorites from house doctor

Publicerad 2013-10-20 19:32:00 i Inredning,

Spanar mycket på house dector's underbara och fantastiska produkter. Deras inspirerande produkter ger mig ett ofantligt sug på att julpynta, tända ljus och pyssla till den vackra melodin och versen "last christmas". Jag vet, jag vet, alldeles för tidigt att tänka jul redan, när inte ens allahelgonahelgen har passerat Men att drömma och fantisera är ju aldrig fel.
 

Drömmen om ett hus.

Publicerad 2013-10-19 15:28:00 i Inredning,

Är inte unik på något sätt när det kommer till drömmen om att få äga mitt eget. Att få pyssla och dona i ett hem som sägs vara mitt eget att pyssla i är en av de drömmar som krampaktigt håller sig fast. Jag menar, vem fantiserar inte om en drömkåk?

Johan, som är kock kommer såklart att få ha hand om de praktiska delarna i köket. Jag å andra sidan får huvudansvaret för resten av villan. Denna överenskommelse får mig att sväva på moln.

För att mätta min lust brukar jag gå in på hemnets hemsida, kan klicka mig runder i timmar, något som jag kan finna både avkoppling och inspiration i.

 
 
 
 
 
 
 

Inom ett år är jag fru

Publicerad 2013-10-18 10:38:00 i Bröllop,

Planeringen av nästa års bröllop har satts igång. Placering för vigsel är vald, lokal för bröllopfest är bokad, gästlistan är gjord och budgeten är påbörjad. Trots att vi ännu endast befinner oss i fas ett, där endast ett fåtal punkter är avklarade så känns det som att vi har det på det torra. Längtar tills det riktiga piffet, puffet och pysslet kommer igång.
 
 
 
 

Själen i något gammalt

Publicerad 2013-10-17 22:11:00 i Inredning,

Som allt gammalt så blir ytan förändrar med årens gång. Det absolut mest vackra med ett gammalt föremål är att åldern och historien kring den skymtar och syns i skalet. Allt gammalt har en vacker historia. Att föra in gammalt i en modern miljö bringar rummet eller platsens atmosfär och själ. Önskar bara att det fanns fler möjligheter för loppisfynd i närheten av Ängelholm.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Om

Min profilbild

Linn Segge

Utbildad Inredare och butikskommunikatör med ett enormt intresse för inredning och prylar. Delar mitt liv med en seglande kock och efter tio år sida vid sida blev vi i somras äntligen man och hustru. - Låt er inspireras. Vid eventuella frågor eller andra ärenden kontakta mig gärna via min mail; [email protected]

Follow on Bloglovin

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela