Projekt lägenhet 77

Publicerad 2014-10-25 10:45:00 i Inredning, portfolio,

Fick för en tid sedan i uppdrag att komma på ett inredningsförslag till en lägenhets alla rum. Efter möte med Kund så tog jag först fram två olika inspirationsboards/bilder. I detta fall tog jag senare själv ett beslut om vilket av dessa två förslag jag skulle använda mig av och jobba vidare på.
Rustikt & industriellt.
En rustikt inspirerad inredning kännetecknas av robusta, grova men enkla trämöbler och matchas gärna med råa material som tegel, betong och blandade metaller samt läder, mocka och tyger i bomull, linne, hampa och ull. Den industriella stilen kännetecknas i första hand av plåt eller järn. Möbler och lampor ser ut som att dem kommer direkt från en industrilokal. möbler och prylar är ofta försedda med hjul och/eller handtag. Även denna inredningsstil har ett högt fokus på rått och kalt material. Man kan ofta se stilen kombinerat med stora kaklade ytor i vitt eller putsade väggar i betonggrått.
Grafiskt.
Denna inredningsstil bjuder på mycket hårda linjer och skarpa kontraster man ser ofta svart och vitt tillsammans i hårda abstrakta mönster. Strikta posters, inramade i svarta konturer mot väggars kritvit grund är det främsta för just denna inredningsstil. Ofta ser man den grafiska stilen i kombination med möbler i teak från 1950-talet.

mina ljusfat

Publicerad 2014-10-23 11:29:00 i Hemma hos: oss, Inredning,

Lovade ju att visa mina egna ljusfat, så här är dem. Jag har tre fat, ett i hallen och två i vardagsrummet.  Som ni ser så har jag valt att blanda hej vilt på mina fat, här tar vi inte hänsyn till något. Tror att bilderna beskriver tydligt nog hur jag sätter ihop dem men skulle du vilja veta mer så är det bara att fråga. Redovisar de senaste inköpen längst ner.
det stora betongfatet är från åhlens
silvrig ljuslykta från HM Home
alla glasflaskor/burkar är från iems
doftljus i burk med lock och tofs är från Haga Hem (doftar ljuvligt)
de höga lite grönaktiga ljusstakarna (hallen) är även dem från iems

kuddfodral

Publicerad 2014-10-21 19:44:55 i Inredning, inspiration,

Några av mina kuddfodrals- favoriter & tips på hur du kan ljusa upp din mörka soffa samt dämpa ner din ljusa soffa. Jag bara älskar hur snyggt det blir när man mixar en massa olika former, färger, material och mönster som matchar. Metallic, fuskpäls, sammet, linne och stickat i olika former, storlekar och format. Love Love Love !

iBetong

Publicerad 2014-10-20 20:57:00 i Inredning, inspiration,

 Då mannen snart åter är hemma och dessutom några veckors ledig så har vi så sakta börjar planera höstens projekt. Exakt hur det ska gå till vet vi inte ännu men tanken är att vi ska gjuta ett soffbord alt. en soffbordsskiva. Vi får väll avvakta och se hur det går med vårt hemmabygge denna gång. Skulle det gå mindre bra så kan man ju alltid köpa/beställa en färdig produkt.
iBetong.se

ljus

Publicerad 2014-10-08 08:49:00 i Inredning, inspiration,

lite ljusfats inspiration såhär lagom till när hösten trängt sig på (! var fan blev sommaren av !) Den sköna fördelen med hösten är ju trots allt den höga mysfaktorn. Tända ljus, krypa ner under mjuka filtar och doften av tända brasor/öppna spisar/kaminer.
ska vid ett tillfälle fota och visa mina egna fat.
1 2 3 4

tavlor

Publicerad 2014-10-03 08:45:00 i Inredning, inspiration,

Här om veckan så var jag hemma hos en god vän och hjälpte henne att hänga upp tavlor på väggen. Mer klurigt än vad jag hade kunnat tänka mig men otroligt nöjd med resultatet.
Mina tips till er
1.låt det få ta tid, stressa inte
2. rita upp olika förslag innan ni börjar slå hål i väggen
3. Ta ett steg tillbaka, hellre för ofta än för sällan
4. använd tumstock i överdrift.
Har dessvärre inga vidare bra bilder på just denna tavelvägg, har dock höga förhoppningar om att det kommer komma så småningom. Tills dess kommer här lite andra förslag på hur man får ihop en schyst tavelvägg.
 
 

Om

Min profilbild

Linn Segge

Utbildad Inredare och butikskommunikatör med ett enormt intresse för inredning och prylar. Delar mitt liv med en seglande kock och efter tio år sida vid sida blev vi i somras äntligen man och hustru. - Låt er inspireras. Vid eventuella frågor eller andra ärenden kontakta mig gärna via min mail; [email protected]

Follow on Bloglovin

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela