bröllops dekoration

Publicerad 2014-01-30 19:47:00 i Bröllop, Inredning, inspiration,

igår beställdes en del dekoration till bröllopet. förutom en altarlöpare (en vit "röda mattan") så beställdes också lite dekorationer för självaste festlokalen (som i övrigt är otroligt vacker i sig själv) det fick bli några pom poms och honey Combs samt en bokstavsbanner.
 
 
källa: bild 1+7 Leila, 3-5 Weronica, 2 bluebox, 6 mokkasin
 
 
 
 

en glasburk..

Publicerad 2014-01-29 21:07:00 i Bröllop, Inredning,

..eller fler. åter igen använder jag dessa söta små, det är till sommaren tänkt som en gåva till våra bröllopsgäster (såklart med ett innehåll) Men tills dess kan jag inte hålla fingrarna ifrån dem, se så små, söta, underbara och dekorativa.
 
 

Med en lampa

Publicerad 2014-01-28 13:44:00 i Inredning, inspiration,

 
En lampas enskilda karaktär kan lysa upp ett rum på fler än ett sätt. Tror vi svenskar är ganska bra på att glömma bort hur värdefullt det är med bra belysning i våra mörka vinterhem men också att den välbehövliga lampan också trots allt kan lyft ett helt rums utseende.
 Källa: pinterest

min mini griffel

Publicerad 2014-01-26 08:00:00 i Inredning,

innan jag funnit material, tid och ytterligare inspiration så får min stora griffelvägg eller griffeltavla begränsas till griffel A4. måste säga att det faktiskt fungerar ändå. Vill kunna skriva viktig info och ha en kalender på den här tavlan/väggen. på detta A4 kan jag ju faktiskt trots allt få plats med en kalender som rymmer viktiga punkter och datum, så man inte glömmer något av vikt menar jag. mycket bra tillsvidare lösning må jag säga.
 
 
 
 
 
 
 

Andra delen av ett kapitel

Publicerad 2014-01-24 07:38:00 i Bröllop,

 Då var det i sinom tid att jag tog itu med berättelsen om min och Johans gemensamma resa till dagen idag.
första delen av vårt kapitel kan ni läsa om här
 
så.. Då endast sjutton år gamla så lyckades vi någonstans mellan lektioner, bråk, skratt, sommarlov och annat finna kärleken till varandra. Strax efter skolstart, andra årskursen på gymnasiet så sa vi helt enkelt ja till varandra. Vem hade dock kunnat tro att det så småningom skulle innebära "ja" som i nöd och lust tills döden skiljer oss åt? 
Tyvärr var det inte många som trode på vår kärlek, vi fick ofta höra att vi var mer eller mindre utdömda som par från dag ett. Detta tog förståss hårt på oss båda och såklart på förhållandet. Med facit i hand så måste jag ändå säga att jag är både stolt och lite chockad över att det höll mellan oss. Inte för att jag någonsin betvivlat vår kärlek till varandra, snarare för att vår kärlek tydligen redan då var så stark att inte all världens åsikter och negativitet kunde påverka den till att krossas. Det må jag ändå säga är ganska imponerande vid 17-18 års ålder. Som om det inte vore nog så har vårt förhållande fått ta en hel del stryk även senare i livet. Efter studenten så började det verkliga livet utanför skolan komma ifatt oss. Då Johan då bodde i Landskrona och jag i Ängelholm så blev distansen och frånvaro från varandra plötsligt ett stundande problem och en motgång. (Och!) för att göra det hela lite mer problematiskt så började Johan då arbeta till sjöss och frånvaron från varandra var ett faktum. Jag kan inte säga annat än att vi haft våra motgångar och att jag av ofantligt många anledningar känner mig tacksam över att vi tillsammans tog oss igenom dem.
 
 källa: Sara, Dayfotografi

ros

Publicerad 2014-01-23 08:39:00 i Inredning,

trots att det numera faktiskt också har blivit riktig vinter i Skåne (med snö och halka) så kan man känna att våren är på intåg. Tulpaner i all ära men roser kan faktiskt också vara mycket vackert och bringa vårkänsla. I övrigt måste jag erkänna att jag allt mer uppskattar växtlighet i alla dess former i hemmet.
 
 
 

 
 

griffel

Publicerad 2014-01-22 07:35:00 i Inredning, inspiration,

blir allt mer sugen på att måla en griffelvägg i köket, nackdelen är att vår tapet i just köket har en viss struktur, vilket tyvärr försvårar det hela en hel del. alternativet är att köpa en separat tavla möjligtvis en plywood skiva som motsvarar den yta jag vill ha för att sedan montera plattan/tavlan på väggen.

att finna motivation

Publicerad 2014-01-21 13:11:09 i Bröllop, allmänt,

med snygga träningskläder ökar motivationen till att faktiskt träna tror jag. just träning är något som jag allt mer försöker få in i vardagen. Vill till sommaren se mitt absolut bästa ut, jag menar vem vill inte känna sig som sitt perfekta jag på sin egen bröllopsdag ? med träning kommer prestation och med prestation kommer självkänsla. hur jag än må se ut på min bröllopsdag så kan jag inte tänka mig annat än att jag lyckats prestera något kroppsligt och med det ha ökat min självkänsla, det är iaf min plan.
 
här kommer iaf min önskelista på träningskläder. Har redan köpt träningslinne och tights. nästa inköp blir förmodligen en riktigt bra sport BH.
alla produkter är funna på Nelly.com

en del av mig

Publicerad 2014-01-20 15:57:58 i Inredning, portfolio,

Tänkte införa en kategori nämnd som "portfolio". Under denna kategori kommer delar av arbeten jag gjort och gör visas. Visst material har växt fram genom kurserna jag haft under min utbildningstid, en del är som jag av ren lust skapat och en del är projekt som växt fram efter kunders önskningar och behov.
 
Vill iaf börja med att visa Lisbeths arbetsrum. Lisbeth är en påhittad karaktär som växte fram när vi hade vår första renodlade Inredningskurs.
 
för er som vill veta mer så blev alla i klassen tilldelade ett specifikt rum, mitt var arbetsrummet. Vi skulle därefter skapa oss en karaktär och forma rummet efter personens behov (Lisbeth). Enda riktiga kravet var att man skulle få in förvaring, i övrigt hade vi fria händer.
(kort beskrivning av Lisbeth) Lisbeth är en kvinna i 40 års åldern, hon har ägnat större delen av sitt liv till att designa och skapa kläder. Lisbeth behöver ett arbetsrum i hemmet som ger henne utrymme att skapa även på sin fritid.
 

Sofias kök

Publicerad 2014-01-19 16:37:00 i Inredning, inspiration,

 
Sofias kök är  ett kök i blandad anda, modernt blandat med loppis, ljust med mörkt och mycket med lite. Ja ni förstår själva, detta är en tjej som vet hur man kombinerar för att få bästa möjliga resultat.

glödhet

Publicerad 2014-01-16 17:14:00 i Hemma hos: oss, Inredning,

tack för bidraget av väl använda glödlampor Mamma. Här kör vi återanvändning för hela slanten. En trasig glödlampa och silverspray, ta-da. Ganska dekorativ rekvisita ändå, håller ni inte med?
i övrigt så är det värt att nämna att jag om exakt sju månader är fru Gillerud.

tre snabba

Publicerad 2014-01-14 08:45:00 i Inredning,

Har ibland lite problem med att hålla mig till endast tre. Jag vill ju ha så mycket. Men här kommer iaf denna omgångens tre snabba önskningar.
1. En pappelina matta med stjärnor.
2. Påslakan från Beach House.
3. En stol från Vitra.
 
 
 

färglatt

Publicerad 2014-01-12 07:09:00 i Hemma hos: oss, Inredning,

Då jag igår bjöd på (enligt min mening) några härliga vårbilder, så tänker jag idag fortsätta med just det. vi behöver alla lite färgglad uppmuntrad i denna gråa vinter.
 
 
 
 
 
 
 

Vår och matplats

Publicerad 2014-01-11 07:16:00 i Inredning, inspiration,

När jag sitter och söker färg-och kulör inspiration på Beckers så snubblade jag över dessa fina bilder i deras inspirationsbank. Kan inte låta bli att känna ett sug av att fixa till vårt kök och vår matplats. Dessutom tycker jag att bilderna bjuder på en härlig vårkänsla, jag välkomnar våren med vidöppna armar.
Källa: Beckers
 

a little bit to the left

Publicerad 2014-01-10 07:21:00 i Hemma hos: oss, Inredning,

Det är något speciellt med citat, det kan bringa fram så mycket och så många känslor. Som detta fantastiska citat; "when nothing goes right... go left". Hur lycklig blir man inte av det? Det får mig dessutom att tänka på min goda vän Louise som jag spenderade en månad i London med. Allt var lite ´to the left, vilket vi hade mycket roligt åt. Svårt att beskriva men kul hade vi.
 
Så detta citat vill jag tillägna Louise och alla roliga stunder vi delat.

min återblick

Publicerad 2014-01-09 07:21:00 i Inredning,

som alla riktigt stora bloggorskor så blir också jag lite smått sugen på att visa återblickar från 2013. Har visserligen endast bloggar 3 av 12 månader under föregående år men kan vara skoj trots det. främst för min egen del.
 
så här är några av mina personliga favorit bilder från 2013:
 

steg ett

Publicerad 2014-01-08 07:56:00 i Inredning,

senast igår nämnde jag "projekt arbetsrum/plats". Så nu vill jag dela med mig av mina första tankar och idéer, så nedan följer ett första mood/inspirations kollage.
Tanken är att vi ska skapa oss en arbetsplats med något mindre skrivbordsyta än vad vi har idag men också betydligt mer gömd förvaring. På detta är alltså min första tanke väggfasta skåp som kan svälja mycket skit och ett mindre/medel stort bord som täcker behoven vi har kring yta. Tack hej
 
möbler: IKEA, Granit och Furnway

TVbänk

Publicerad 2014-01-07 14:55:00 i Hemma hos: oss, Inredning,

Hörrni, minns ni att jag för endas några inlägg sedan (2013.12.17) skrev om mina önskningar kring att ha en "svävande" TV bänk. mindre än en månad senare så har jag sålt min idé till sambon, varit å handlat möbel samt fått den på plats (inhandling och montering har givetvis varit med Johan vid min sida) Här kommer iaf bilder på slutresultatet.
Nästa inhandling lär bli soffbord och kommande projekt blir förmodligen arbetsrum/extrarum.

 

MINERAL

Publicerad 2014-01-03 08:45:00 i Inredning, inspiration,

 en av Boråstapeters 2013 års nyheter är kollektionen MINERAL. Det är en enfärgad, fräsch, enkel och härlig kollektion. Många av färgerna tillhör inte mina favoriter, tror dock helt ärligt att där finns minst en färg som passar var personlighet.
 
 
 
 
 

Ögongodis

Publicerad 2014-01-02 13:33:00 i Bröllop, inspiration,

Lite ögongodis för den som går i bröllopstankar. Vi ska (precis som så många andra) ha ett sommarbröllop, hade å andra sidan den svenska vintern varit mer än slask så hade man eventuellt kunnat överväga ett vinterbröllop. Nu passar ett sommarbröllop oss betydligt bättre så så får det bli, så ska det bli !
 

Om

Min profilbild

Linn Segge

Utbildad Inredare och butikskommunikatör med ett enormt intresse för inredning och prylar. Delar mitt liv med en seglande kock och efter tio år sida vid sida blev vi i somras äntligen man och hustru. - Låt er inspireras. Vid eventuella frågor eller andra ärenden kontakta mig gärna via min mail; [email protected]

Follow on Bloglovin

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela